woensdag 30 november 2011

Update aantal Zelfverklaringen en MVO-certificaten

Zoals u in ons vorige blog hebt kunnen lezen is er een gestage groei in het aantal certificaten en verklaringen op het gebied van MVO waarneembaar. Als onderdeel van dit bericht ziet u de laatste stand, gemeten op 29 november j.l.
De Zelfverklaring MVO, gebaseerd op de NPR 9026 is in opstartfase en zal pas in december een eerste groei te zien geven, vooral omdat volgende maand pas het publicatieplatform volledig "live" gaat en dan ook de verklaringen zelf van alle -tot nu toe 11- aangemelde bedrijven gepubliceerd zullen zijn. Onze verwachting is dat het aantal Zelfverklaringen in 2012 sneller zal groeien dan de certificatieschema's, i.c. de MVO-Prestatieladder.
Inmiddels hebben we een eerste analyse gedaan van de verdeling van deze uitingen over de branches in Nederland. Niet geheel verrassend blijkt dat in algemene zin de bouwnijverheid de koploper is, direct gevolgd door de handelssector. Dat het aantal certificaten MVO-Prestatieladder sneller groeit dan anderen is niet onlogisch als je bedenkt dat er inmiddels 11 certificatie-instellingen (waarvan 3 Belgisch) op basis van de MVO-Prestatieladder certificaten mogen verstrekken. Deze 11 instellingen hebben natuurlijk een enorme hoeveelheid gecertificeerde bedrijven in hun netwerk.
Een ander punt wat opvalt is dat de verklaringen en certificaten op basis van het Keurmerk NL MVO  tot nu toe vooral in de schoonmaak-/reinigingssector zijn uitgegeven.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten